Heemkundige Stichting Amerongen

De Heemkundige Stichting Amerongen houdt het historisch archief van veel zaken van Amerongen en tabak up to date. Dit gebeurt in onze ruimte in Allemanswaard -achter in de Bibliotheek- in Amerongen.

Bij ons bevinden zich veel boeken, tijdschriften, dia foto’s. oude kranten, publicaties, krantenknipsels  e.d.

Ook voeren we in Amerongen diverse algemene restauraties als project uit, o.a. de Galg, het hekwerk van de Wilhelminaboom, het aanlichten van de Andrieskerk, de pomp bij de Molen, recentelijk het renoveren van het wapenbord van Amerongen.

De Stichting ondersteunt dit financieel, zoekt sponsoren, of werkt daadwerkelijk met vrijwilligers aan de uitvoering. Ook worden er regelmatig financiële bijdragen gegeven aan diverse publicaties over Oud Amerongen. Er  worden regelmatig lezingen in samenwerking met de Historische Vereniging Leersum in zowel Allemanswaard als de Binder gegeven.

Kom eens kijken op laatste vrijdag van de maand van 18.30 tot 20.00 uur.

Locatie Allemanswaard